Η ενεργειακή κρίση φέρνει ακόμα πιο κοντά τις αντλίες θερμότητας. Δεν είναι τυχαίο ό,τι ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις συμπεριλαμβάνει μέσα στις κορυφαίες επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον αν και είναι μία σχετικά «ακριβή» λύση, η οποία όμως φέρνει γρήγορα πίσω τα λεφτά της επένδυσης.

Μία αντλία θερμότητας αέρα/νερού λειτουργεί με 75% ανανεώσιμη μορφή ενέργειας που εξάγει από τον αέρα και 25% ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα, καλύπτοντας αποδοτικά, μα και πολύ οικονομικά τις ανάγκες για ψύξη/θέρμανση.


Το εύρος αντλιών θερμότητας έχει διαφορά στο κόστος λειτουργίας 40% με βάση τον τρόπο εγκατάστασης και ρύθμισης. Αυτό θα πρέπει να το προσέξεις. Για να το πούμε πιο απλά, ένα «κακό» έργο μπορεί να έχει κόστος λειτουργίας 40% μεγαλύτερο από τη σωστή εγκατάσταση της αντλίας για περίπου 20 χρόνια, καθώς αυτός είναι ο προσδοκώμενος χρόνος ζωής της, αν όλα γίνουν σωστά! Με απλά λόγια, είναι must η σωστή εγκατάσταση της αντλίας για 40% λιγότερο κόστος λειτουργίας!


Οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού τοποθετούνται σε εξωτερικό χώρο και χρησιμοποιούν τη θερμική ενέργεια του εξωτερικού αέρα. Μπορούν να μετατρέψουν ένα σύστημα θερμαντικών σωμάτων που ήδη έχεις σε ένα πλήρες, αποτελεσματικό σύστημα και πάνω από όλα οικονομικό σύστημα θέρμανσης.

Η θερμότητα, την οποία συσσωρεύει η αντλία μπορεί να διαχυθεί στα θερμαντικά σώματα του σπιτιού σου, στο ζεστό νερό χρήσης και -αν έχεις- και στο ενδοδαπέδιο σύστημά σου. Παράλληλα, μπορείς ακόμα να τη χρησιμοποιήσεις και ως μονάδα κλιματισμού (με αντιστροφή σε κύκλωμα ψύξης) για να απολαμβάνεις δροσιά το καλοκαίρι!

Δώσε βάση σε 3 top κριτήρια επιλογής!

  1. Εποχικός βαθμός απόδοσης στη θέρμανση από το οποίο προκύπτει η ενεργειακή κλάση της αντλίας και βελτιώνει όλο σου το σπίτι λαμβάνοντας και το ενεργειακό πιστοποιητικό του
  2. Ψυκτικό μέσο και το ισοδύναμο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) του ψυκτικού μέσου
  3. Το επίπεδο θορύβου, το οποίο είναι σημαντικό για εμάς τους ίδιους και για τους γείτονες


Συμπέρασμα

εξοικονόμηση χρημάτων που επιτυγχάνεται με μία αντλία θερμότητας, ειδικά αν αναλογιστούμε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, μπορεί να ξεπεράσει και το 60%!  Αυτός είναι και ο λόγος που συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό. Αν λοιπόν θέλεις να πετύχεις μία εξοικονόμηση μακράς διαρκείας, αλλά και να μην κάνεις καμία έκπτωση στις ανάγκες σου, τότε η αντλία θερμότητας είναι η λύση που ψάχνεις!

Στην Economy Green Energy αναλαμβάνουμε όλη τη μελέτη και την υλοποίηση της εγκατάστασης στοχεύοντας στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε έργου και του κάθε πελάτη μας.

Αδιαπραγμάτευτη αξία μας είναι πάντοτε η ποιότητα και η τεχνική αρτιότητα της εγκατάστασης.

* Θα μας βρείτε στο Κεντρικό κατάστημα μας, στην οδό Βριλησσού 21, Αθήνα, 11476