Επίτοιχος Λέβητας Συμπύκνωσης– Εσωτερική Εγκατάσταση

• Για τη σωστή ρύθμιση του επίτοιχου λέβητα συμπύκνωσης προγραμματίζουμε την ετήσια συντήρησή του από πιστοποιημένους τεχνικούς. Έτσι, πετυχαίνουμε τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό απόδοσης με τη μικρότερη κατανάλωση φυσικού αερίου.

• Ελέγχουμε τη στεγανότητα της εσωτερικής εγκατάστασης αερίου και δεν επεμβαίνουμε σε αυτή, διασφαλίζοντας την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της.

• Φροντίζουμε να διατηρούμε τη μέγιστη θερμοκρασία νερού θέρμανσης του επίτοιχου λέβητα συμπύκνωσης κάτω από τους 60 βαθμούς.

• Για να διασφαλίσουμε το μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης, αντικαθιστούμε τους παλαιού τύπου λέβητες αερίου με λέβητες συμπύκνωσης.

• Στις πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση είτε με επίτοιχο λέβητα συμπύκνωσης είτε με σύστημα καυστήραλέβητα αερίου χωρίς θερμοστάτες χώρου στα διαμερίσματα, τοποθετούμε ψηφιακή μονάδα αντιστάθμισης. (Χωρίς υδραυλικές παρεμβάσεις και με συνδυασμό αισθητήρων, η μονάδα αντιστάθμισης αναγνωρίζει με ακρίβεια την εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος και τη θερμοκρασία του νερού του λέβητα, κι έτσι έχουμε τη σωστή θερμοκρασία εντός των διαμερισμάτων.)

Σύστημα θέρμανσης

Αντικαθιστούμε τον παλιό αναλογικό θερμοστάτη με νέας γενιάς ψηφιακό, που έχει δυνατότητα προγραμματισμού, ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και ρύθμισης της θερμοκρασίας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη κατά 2-3 oC, με ανώτατη θερμοκρασία τους 19-20OC. Έτσι, μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια έως και 15% .

Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του θερμοστάτη κάτω από τους 17 oC όταν λείπουμε. Η ρύθμιση καλό είναι να γίνεται τουλάχιστον μία ώρα πριν φύγουμε από τον χώρο.

Αντικαθιστούμε τις βάνες/διακόπτες των σωμάτων των καλοριφέρ με θερμοστατικές βάνες, ώστε να παρέχεται η επιλογή διαφορετικής θερμοκρασίας σε κάθε δωμάτιο. Ανάλογα με τη χρήση του κάθε δωματίου, ρυθμίζουμε τη θερμοστατική βάνα σε χαμηλότερη θερμοκρασία ή την απομονώνουμε. Απενεργοποιούμε τα σώματα θέρμανσης σε χώρους που δεν χρησιμοποιούνται.

Εξαερώνουμε τακτικά και σωστά τα σώματα των καλοριφέρ, αποφεύγουμε να τα καλύπτουμε και να τα βάφουμε, και απομακρύνουμε ογκώδη αντικείμενα από αυτά, για να περιορίσουμε την απώλεια θερμότητας.

Κλείνουμε τις εσωτερικές πόρτες που οδηγούν σε διαδρόμους ή σε σκάλες.

Ζεστό νερό – Μαγείρεμα

Χρησιμοποιούμε κρύο νερό, όπου αυτό είναι εφικτό.

Περιορίζουμε τη χρήση του ζεστού νερού (π.χ. στην καθημερινή μας υγιεινή)
και αντικαθιστούμε την παροχή ζεστού νερού με μικρότερη (π.χ. ρυθμίζουμε ανάλογα την κεφαλή του ντους).

Μαγειρεύουμε έξυπνα: Χρησιμοποιούμε καπάκι στα σκεύη μαγειρικής, προτιμάμε
τη χύτρα ταχύτητας και φροντίζουμε να μην ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου.

Φροντίδα κτηρίου

Στεγανοποιούμε τα παράθυρα και τις πόρτες (εσωτερικές και εξωτερικές) με ειδικά προφίλ στεγανοποίησης, ιδιαίτερα σε μη θερμαινόμενους χώρους.

Αερίζουμε σωστά τους χώρους: Ανοίγουμε πόρτες και παράθυρα τις κατάλληλες ώρες της ημέρας και προτιμούμε τον ολικό αερισμό μικρής διάρκειας από τον τμηματικό αερισμό μεγάλης διάρκειας.

• Περιορίζουμε την απώλεια θερμότητας από τα παράθυρα, καλύπτοντάς τα με κουρτίνες ή / και κλείνοντας νωρίτερα τα παραθυρόφυλλα τις βραδινές ώρες.

Εφαρμόζουμε μόνωση ή συντηρούμε την υφιστάμενη μόνωση σε δώματα και τοίχους και αντικαθιστούμε τα κουφώματα με νέα θερμομονωτικά.

Στην Economy Green Energy αναλαμβάνουμε όλη τη μελέτη και την υλοποίηση της εγκατάστασης στοχεύοντας στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε έργου και του κάθε πελάτη μας. Στην εταιρεία μας, επίσης, αναλαμβάνουμε τη μελέτη και εγκατάσταση ηλιακών θερμοσίφωνων, βασιζόμενοι στη μεγάλη πείρα και την τεχνογνωσία μας.

Αδιαπραγμάτευτη αξία μας είναι πάντοτε η ποιότητα και η τεχνική αρτιότητα της εγκατάστασης.

* Θα μας βρείτε στο Κεντρικό κατάστημα μας, στην οδό Βριλησσού 21, Αθήνα, 11476